Тармосенс зъбни протези

Така наречените "силиконови" протези, изработени от ThermoSens са високо естетични и антиалергични. При тях няма неестетични метални куки. Тези протези са еластични, поради което издържат на екстремно натоварване - те фактически са нечупими при правилна употреба. За разлика от много други материали за гъвкави протези, ThermoSens съчетава едновременно гъвкавост и висока стабилност на протезата. Тази стабилност предотвратява бързото „стопяване” на пародонта, което се наблюдава при носене на „меки” протези, изработени от по-стари материали.

В България от доста години се ползват различни технологии и материали за изработка на гъвкави зъбни протези в денталната практика . Широко използвани в ежедневието са много различни нарицателни за този вид протези – меки, силиконови, еластични, флекси и т. н. Пациентите често пъти не са достатъчно запознати и търсят информация за ThermoSens протезите предимно в Интернет . За съжаление там не винаги намират правилните отговори. Ето някои от най-често задаваните въпроси за протезите ThermoSens:

Могат ли да се поправят еластичните протези ThermoSens? - Да, могат да се правят всякакви поправки, включително ребазации; също могат да се добавят зъби и куки. Освен това, разходите за поправка на ThermoSens са значително по-ниски в сравнение с други видове гъвкави протези.

Колко дълго може да се ползват еластичните протези ThermoSens? -  Всяка зъбна протеза е временна. Протезите ThermoSens могат да се ползват точно толкова дълго, колкото и обикновенните плакови протези. Материалът, от който са изработени не се променя с времето. Възможността да се добавят нови зъби и куки ги прави дълговременни протези.

Поемат ли неприятни миризми протезите ThermoSens? - Материалът , от който са изработени тези протези не поема и не задържа никакви течности и миризми. Все пак трябва да се спазва адекватна орална хигиена, както при всички видове протези (протезите да се почиства след всяко хранене, да се използват препарати за почистването им, да се почистват в ултразвукови ванички за протези).

Могат ли да се изработват тотални протези ThermoSens? – Да, протезите ThermoSens прилягат изключително точно върху небцето, а тяхната еластичност и здравина, съчетани с ниското им тегло и полупрозрачна структура създават по-голям комфорт и естествен вид на пациента.

Променят ли цвета си протезите ThermoSens? - Не, това е невъзможно да се случи, защото материалът, от който са изработени не поглъща течности (не имбибира), за разлика от акрилните протези и от протезите Valplast, а също и от естествените зъби , които се оцветяват от  употреба на храни, напитки и др.


Галерия - Гингивална протеза


Галерия - Частична протеза Термосенс


Галерия - Моделно леене и Термосенс


Ценоразпис

Термосенс - естетична протеза. 0.00 лв
Термосенс - естетична протеза в артикалатор KAVO-PROTAR. 0.00 лв
Металокерамика - тангенциална препарация - неблагородна сплав. 0.00 лв