Зъбна Профилактика


Силанизиране - "лакиране" на детски зъби за предпазване от кариес

Зъбна профилактика за деца Грижата за зъбите трябва да започне веднага след появяването им в устата, за да бъдат предпазени от развитие на кариес и различните усложнения, свързани с него. След пробива на зъбите емайлът все още не е достигнал окончателната си твърдост и е много по-уязвим и податлив на киселинните атаки от плаката. Освен... прочетете още »

Шини за предпазване на зъбите от счупване

Травмите, причинени по време на упражняване на Вашето хоби, спортни занимания или екстремни преживявания могат да доведат до трайни увреждания в устната кухина.             Предпазните зъбни шини са приспособления, които се поставят в устата, като покриват зъбите и венците и служат за предпазване от наранявания. При много спортове съществува... прочетете още »

Апарат против хъркане

Причини за хъркане Проучване показва, че в добре развитите страни приблизително 40% от населението хърка. Процентите нарастват до 60% при мъже на възраст над 60г. Хъркането е резултат от трептенето на меките тъкани. По време на съня мускулният тонус във врата и фаринкса намалява. Това причинява стесняване на фарингиалното пространство и... прочетете още »

Бруксизъм - стискане със зъби, лечение с шини

С терминът “бруксизъм” се означава явлението стискане със зъби. Обикновено това става по време на сън и по тази причина, човек даже и не подозира за заболяването си. С течение на времето бруксизмът може да причини болки в зъбите, както и абразирането им. Възможно е да се появи болка в челюстната става и мускулите затварящи... прочетете още »