Самостоятелно избелване на зъби

За самостоятелното избелване на зъбите е необходимо да бъдат взети отпечатъци от Вашите зъби, от които в зъботехническата лаборатория ще бъдат направени шини. Те са тънки, меки и прилягат точно по зъбната повърхност без да дразнят меките тъкани. Зъбите шини са удобни и няма да пречат на говора Ви, но не трябва да се храните или да приемате течности докато ги носите. В тях се поставя избелващият препарат, слагат се върху зъбите и се носят различно време в зависимост от вида и концентрацията на препарата. При поставянето трябва да следите да не излиза избелващ гел от шината върху венците, защото препаратите могат да ги раздразнят и наранят. При някои пациенти се появява чувствителност на зъбите. В такъв случай може да спрете процедурата за два-три дни или да използвате специални препарати, които намаляват чувствителността и възстановяват минералния баланс в емайла. Този препарат се поставя върху зъбите с шините за избелване. Процедурата по избелване на зъбите трае около две-три седмици, като са нужни още две за да се стабилизира постигнатият цвят.

Не Ви препоръчваме да предприемате избелване на зъбите в домашни условия без да направите предварителна консултация, защото това може да бъде опасно за здравето Ви.

Продължителността на ефекта от избелването може да трае няколко години, като това зависи много от грижите които полагате за Вашите зъби. С отлична устна хигиена и ограничаване на силно оцветяващите храни и напитки ще можете по-дълго да се радвате на красивата си усмивка.


Ценоразпис

Почистване на зъбна плака със сода за цяло съзъбие. 30.00 лв
Почистване на зъбен камък с ултразвук за цяло съзъбие. 50.00 лв
Полиране на зъби комплексно. 20.00 лв
Почистване на зъбен камък с ултразвук, почистване на плака със сода и полиране за цялото съзъбие. 85.00 лв
Самостоятелно избелване на зъби - за 1 челюст. 100.00 лв