Подвижни протези - Термосенс

Протезите са изкуствени зъби, изработени да заменят зъбите, които сте загубили. Те могат да бъдат частични и тотални. Тоталните- пълни протези покриват изцяло горната или долната челюст. Частичните протези заместват само липсващите зъби, като се захващат за Вашите налични зъби. Изработени са от розова безцветна пластмаса в която са захванати фабрично изработени зъби. Има голямо разнообразие на цветове, размер, форма и качество на зъбите за протези. Ние ще подберем тези зъби, които прилягат най-добре на Вашето лице, като качеството им зависи най-често от цената.

Дали зъбните Ви протези ще бъдат удобни зависи от работата на денталния лекар, а качеството на протезите зависи и от технологията на изработване в зъботехническата лабораторията. Ако сте носили протези знаете, че често се случва те да се спукат или счупят. Поправката може да са извърши само в зъботехническа лаборатория. Това е леко казано наудобство, ако Вие сте на почивка, в чужбина или предстоят неработни дни. Вашият говор ще бъде променен, няма да можете да се усмихвате и разбира се да се храните.

За да бъдат изработени вашите протези е необходимо да се премине през няколко клинични и лабораторни етапа преди да бъдат завършени.
Най-напред вашият зъболекар ще вземе предварителни отпечатъци от челюстите ви. От тях ще бъдат отлети модели, които ще послужат за анализ и изработване на лъжици за индивидуални отпечатъци. Тези лъжици прилягат точно по вашите челюсти и във второто посещение с тях ще се вземат точни и прецизни функционални отпечатъци, върху които ще се изработят и самите протези.
Следващото посещение е едно от най-важните. Чрез специално изработени шаблони ще бъде определена височината на вашата захапка, положението на долната челюст спрямо горната, както и мястото където ще бъдат наредени изкуствените зъби. В това посещение ще бъде избрана формата, големината и цвета на зъбите. Шаблоните се връщат в зъботехническата лаборатория, за да бъдат наредени фабричните зъбите.
Нареждане на зъбите в артикулатор (KAVO-Protar) с индивидуални или средни стойности, създава коректни дъвкателни отношения и запазва дъвкателната повърхност на зъбите, а това води и до по-ефективно сдъвкване на храната.

На четвъртото посещение наредените но все още незавършени протези се изпробват. Прави се оценка на захапката, височината, нареждането на зъбите. В този етап вие ще видите как ще изглеждат протезите. Ако е необходимо се правят съответните корекции.
Следва финалният лабораторен етап, в който протезите се изработват от пластмаса.
В следващото посещение при вашия стоматолог, ще получите Вашите протези и инструкции за тяхното ползване и поддържане. След като бъдат поставени в устата могат да се направят корекции на контактите между зъбите, за да бъдат разпределени равномерно дъвкателните сили, както и корекции на болезнените и неудобни места на Вашите протези.
Частичните протези се изработват в по-малко технологични етапи.

Термосенс е иновативен, термопластичен материал за протези. Базиран на комбинация от полиамид и пигменти. Подходящ за пациенти с непоносимост към протези, не съдържа остатъчен мономери не предизвиква алергични реакции или други проблеми с чувствителността. Протезите изработени от Термосенс на практика са нечупливи и максимално точни поради липса на обемно свиване. Основните приимущества на Термосенс са:

- нисък риск за алергия

- без обемно свиване

- дава възможност за репаратури и ребазиране

- налична в 10 цвята

- лесно и бързо полиране

- добра устойчивост на влага

- подходящ за цели и частични протези

 Ето някои от най-често задаваните въпроси за протезите Термосенс:

Могат ли да се поправят еластичните протези Термосенс? - Да, могат да се правят всякакви поправки, включително ребазации; също могат да се добавят зъби и куки. Освен това, разходите за поправка на ThermoSens са значително по-ниски в сравнение с други видове гъвкави протези.

Колко дълго може да се ползват еластичните протези Тармосенс? -  Всяка зъбна протеза е временна. Протезите Термосенс могат да се ползват точно толкова дълго, колкото и обикновенните плакови протези. Материалът, от който са изработени не се променя с времето. Възможността да се добавят нови зъби и куки ги прави дълговременни протези.

Поемат ли неприятни миризми протезите Термосенс? - Материалът , от който са изработени тези протези не поема и не задържа никакви течности и миризми. Все пак трябва да се спазва адекватна орална хигиена, както при всички видове протези (протезите да се почиства след всяко хранене, да се използват препарати за почистването им, да се почистват в ултразвукови ванички за протези).

Могат ли да се изработват тотални протези Термосенс? – Да, протезите Термосенс прилягат изключително точно върху небцето, а тяхната еластичност и здравина, съчетани с ниското им тегло и полупрозрачна структура създават по-голям комфорт и естествен вид на пациента.

Променят ли цвета си протезите Термосенс? - Не, това е невъзможно да се случи, защото материалът, от който са изработени не поглъща течности (не имбибира), за разлика от акрилните протези и от протезите Валпласт, а също и от естествените зъби , които се оцветяват от  употреба на храни, напитки и др.


Галерия - Гингивална протеза


Галерия - Частична протеза Термосенс


Галерия - Моделно леене и Термосенс


Ценоразпис

Термосенс - естетична протеза. 580.00 лв
Термосенс- естетична протеза в артикалатор KAVO-PROTAR. 780.00 лв
Плакова протеза. 300.00 лв
Плакова протеза в артикулатор KAVO-PROTAR. 370.00 лв
Армиране на плакова протеза. 40.00 лв
Микропротеза до 3 зъба. 120.00 лв
Естетично изграждане с фотополимер. 100.00 лв
Лечебни мероприятия за запазване виталитета на зъбна пулпа - индиректно покритие, за всички сеанси. 30.00 лв