Наши партньори

 

Оптика лазер

Лазер терапия

 

Kentamed

Електрохирургия

 

Ivoclar Vivadent
Vatech

VATECH е водеща фирма в производството на апаратура за образни изследвания и диагностика. Ние сме избрали техните продукти като рентгенов апарат, дигитален сензор RVG и интраорална камера, за да повишим качеството на предлаганите Ви услуги.

Рентгенът е много важна част от едно качествено и съвременно лечение. Използването му се налага преди и по време на манипулации от различни области на денталната медицина – ендодонтски лечения, екстракции и др. В дентален център “Примадент “ разполагаме със съвременен рентгенов апарат и дигитален сензор RVG (Радиовизиография). Това е голямо предимство както за Вас така и за нас. Не се налага да се губи ценно време, за да отидете до рентгенов кабинет, не се налага дори да ставате от стоматологичния стол. Снимките се обработват от компютър много бързо и се появяват на монитора само след няколко секунди. Със специални програми те могат да се модифицират допълнително, да се правят измервания, за да добием повече информация за вашето състояние.

Облъчването, което човек получава при правенето на снимка с рентгенов филм се равнява на дозата получена за един ден от естествения радиационен фон (радиация от природни източници, на която човек постоянно е изложен). Дигиталните сензори са с много по-голяма чувствителност, от рентгеновия филм, и дават възможност десетократно да се намали облъчването при правенето на снимка.

Интраоралната камера помага както в диагностиката така и в общуването с пациентите. Чрез нея вие самите може да видите на монитора пред Вас какво се случва с Вашите зъби. Така по-лесно и по-добре ще ви бъде обяснено къде и от какво лечение имате нужда. С интраоралната камера може да се проследи и документира историята на едно заболяване и извършеното лечение.

 

Spectro Shade

 

Визуалното възприемане на цветовете е субективно. Това което вижда един човек не винаги е същото, което вижда друг. Възприятие за цвят e отразената светлина, която виждате, тя се влияе от различни фактори като осветление, време на деня и спектъра на слънчевата светлина и др. Затова не е изненадващо, че визуалното определяне на цвета за зъбни възстановявания е толкова трудно. Spectroshade разчита цветовете на зъба и определя най-близкия възможен стандартен цвят. Отчитайки цифровата разлика между зъбния цвят и избрания стандартен цвят по яркост наситеност и оттенък този апарат предоставя на денталния лекар и лабораторията информация, която е нужна за перфектно съвпадане на цветовете. Spectroshade може да анализира цялостния цвят на зъба и да направи карта на специфични зъбни зони като дентинова и инцизална. Цвета може да бъде показан в текстов или графичен формат както и като диаграма върху целия цветови спектър.
Spectroshade може точно и постоянно да определя и сравнява цвета на зъбите с всяка една цветова система използвайки стандартните величини (цвят, наситеност и яркост). Като допълнение Spectroshade  позволява да се правят снимки, без да се повлияват от осветлението и различните условия, които затрудняват визуалното определяне на цвета.

Системата Spectroshade дава възможност за:

 • избягване на всички грешки при определянето на цвят
 • бързо изпращане на изображения чрез e-mail или на диск
 • завъртане на изображенията
 • отчитане на разликата при избелване на зъбите цифрово и визуално
 • прецизно измерване размера на зъбите
 • увеличаване и подчертаване на определени зъбни зони
 • показване на изображения на цялото лице
 • използване на интраоралната камера за различни процедури
 • алтернативно отчитане на цвета за по доброто му определяне
 • сравняване на изображенията с цветови стандарти на даден производител или индивидуални разцветки

Резултатите за Вас и нашата практика са от голямо значение

 • предоставяме на пациента удобство и удовлетворение
 • повишаваме нашата рентабилност елиминирайки скъпите и отнемащи време поправки
 • подобряваме професионалния си имидж и практика чрез съвременни процедури и технологии

 

Canon

Дентална фотография архивиране в началото и края на лечението

 

Tuttnauer

За една практика е много важно да осъществява качествена и ефективна стерилизация и контрол на инфекциите. Само с автоклав могат да бъдат унищожени причинителите на опасни болести като хепатит и СПИН и по този начин да осигурим и гарантираме безопасността на нашите пациенти и персонал.

Затова ние сме се доверили на лидера в тази област.

Повече от 80 години, на продуктите за стерилизация и контрол на инфекциите - Tuttnauer, разчитат болници, университети, изследователски институти , клиники и лаборатории по целия свят. Tuttnauer е получил световно признание като лидер в тази област.

Нашият автоклав Tuttnauer 2340 EV има специфични характеристики – създава предварителен вакуум, преди да започне загряване до 134 °С, като така запълва камерата с чиста водна пàра. По този начин могат да бъдат стерилизирани сигурно и за кратко време метални или стъклени инструменти, тъкани – марли и др. Всичко това става под компютърен контрол, който следи и регулира всички процеси в стерилизационния цикъл. При нарушаването на някои от параметрите, процеса на стерилизация се прекратява автоматично. Автоклавът е оборудван с принтер, който непрекъснато дава информация за актуалните параметри и протичането на програмата.

Предимствата на този автоклав са:

 • отстраняване на въздушните джобове от опаковки, порьозни предмети и тръби чрез вакуума в първата фаза на цикъла
 • по-добро проникване на парата, което повишава ефективността на стерилизация
 • по-добро поддържане на постоянна температура
 • по-добро изсушаване благодарение на създавания вакуум в края на цикъла

 

MKF Dental air

Компресор стерилен въздух

 

NSK

NSK произвежда най-широката гама от дентални ротиращи инструменти, дентални мотори наконечници и дребно оборудване в света. Техните продукти показват изключителни характеристики в сравнение с конкурентните. Запазвайки повече от 70 годишни традиции в начина на производство, продуктите на NSK се създават с най-напредналите технологии и техники за контрол. Така се постига качество, което прави тази марка номер едно в света.
NSK имат стремежа да поддържат най-високите стандарти базирайки се на забележителни подобрения в точността и ефективността на процесите и тяхната прецизна автоматизация. Продуктите им се конструират и произвеждат съгласно всички европейски и световни стандарти. Те осигуряват комфорт и спокойствие не само на денталния лекар, но и на пациента. Отличават се с:

 • Водно охлаждане което ефективно предотвратява загряването на мястото където се работи и не се прекъсва клиничната процедура
 • Осветление с оптични влакна доставящо 20% повече светлина
 • Керамични лагери на NSK. Те са 25% по-твърди от конвенционалните стоманени лагери и едновременно с това са наполовина по-леки. По-малкото триене има за резултат по-тихи манипулации без отделяне на топлина и по-дълъг живот на турбината.
 • Патентован от NSK специален механизъм конструиран автоматично да предпазва от навлизане на орални течности в наконечниците
 • Патентован push бутон с тройно захващане
 • Възможност за автоклавиране на наконечниците
 

Gnatus

Gnatus започва своето развитие преди 34 години с производството дентално оборудване от най-високо качество. Всяка година компанията прави иновации в технологиите и инвестира в подобряването на качеството на своите продукти. Използват се системи от последно поколение които са широко използвани в космическата и автомобилна индустрия. Всички производствени процеси, продукти, сервизи и системи за качество отговарят на най-строгите международни норми и стандарти. Чрез партньорство с университети и специализирани клиники, продуктите на Gnatus се оценяват и тестват много внимателно за тяхната клинична ефективност.

Денталните юнити на Gnatus имат ергономичен дизайн и позволяват правилното позициониране на пациента, осигурявайки му добър комфорт и удобство за денталния лекар. Голяма част от функциите се активират и контролират лесно чрез педали, което улеснява работата на зъболекаря. Има специална система от клапи и филтри непозволяваща връщането на течности. Автоматична система се грижи за вътрешната стерилност на юнита. Анатомичния дизайн на стола подобрява обслужването на деца и пациенти със специални нужди.

 

Mectron

 

Amangirbach

Когато става въпрос за изрязване с висока прецизност, вертикално фрезоване, пробиване на вертикални повърхности, правилното решение е Ceramill Multi-x. Този 5-осен циркограф използва фрези с много малък диаметър, като изрязва конструкцията с висока детаилност. MAD-MAN технологията няма софтуерни ограничения, може да използва цирконии от всякакъв вид и много различни, по размер и форма, фрези за изрязване. Сферичната работна поставка позволява свободни и безпрепятствени плъзгащи движения във всяка една желана позиция. С този апарат могат да се изработват конструкции, които досега можеха да се направят само от метал.

Ето някои от отличителните му характеристики:

 • вертикален пантограф – дава възможност да се постигнат равни и гладки вертикални повърхности на конструкциите
 • бързо и лесно се определя ъгълът на поставяне със сферичните поставки
 • задържаните чрез вакуум на сферичните поставки и фиксирането на позицията за изрязване могат да се активират с крачен педал
 • максимално улеснен работен процес
 • прецизно настройване на експанзионния фактор чрез микро-винт
 • лесно фиксиране на работните поставки за по-бързо поставяне на блокчетата
 • чисто обработване на циркония с интегрирана аспирационна система
 

Dentsply

 

Mihm-vogt

 

 

Kavo

Планирането на лечението при по-сложните клинични случаи е от особено значение за добрия краен резултат и изключително лесната адаптация на пациента към новите зъби. За да изработим протезни конструкции с анатомична форма, максимално близка до тази на естествените зъби, ние използваме лицева дъга Arcus - Kavo и артикулатор Protar - Kavo. Kavo – Германия e световен лидер в разработване и производство на прецизни дентални апарати и инструменти.

Лицевата дъга е устройство, регистриращо точното положението на горната челюст спрямо темпоромандибуларните стави. Това се налага защото има малки и по-големи лица, както и различни челюсти, които се движат по характерен и индивидуален начин. С лицева дъга може да се отчетaт точно индивидуалните особености на пациента и да се пренесат в артикулатора.

Артикулаторът е сложен апарат, към който се закрепват моделите на горна и долна челюст и се пресъздават позициите, съотношенията и движенията между двете челюсти. Зъботехника изработващ зъбите има точен „симулатор” на движението на Вашта долна челюст и предотвратява възникването на неправилни контакти между изкуствените и естествените зъби, което е една от основните причини за счупване на металокерамичните и изцялокерамични конструкции.

Артикулатор KAVO-PROTAR, подпомага планирането и прогнозирането на естетичния и функционален резултат при изработване на диагностичен восъчен моделаж, тотални и частични подвижни протези и всички неподвижни конструкции.

 

 

Ugin

 

Nikon

Микроскопски контрол на ортопедични конструкций

 

Schick

 

Degudent

 

Renfert

 

Manfredi

 

VOP

 

Haraeus

 

3M-ESPE

 

Septodont

 

Dentsply

 

Bisico

 

Komet